Over mij

 

Screen Shot 2017-12-03 at 22.19.46Welkom op mijn weblog!

Mijn naam is voluit Marie Christine Hansen-Couturier, misschien ken je me ook als ‘Emsi’. 28 jaar
oud, wonend in Utrecht en in 2016 getrouwd met mijn vrouw Isabelle. Ik ben afgestudeerd aan de Protestants Theologische Universiteit (PThU) Amsterdam (route Gemeentepredikant) en proponent voor de Protestantse Kerk Nederland (PKN).

Momenteel werk ik als medewerker onderzoek aan de PThU. In 2017 schreef ik mijn masterthesis over vergeving na misbruik in het pastoraat, en in mijn huidige functie bereid ik een vervolgtraject voor mogelijk promotieonderzoek voor: hoe kunnen wij theologisch kijken naar en vanuit de wonden die na misbruik in de kerk ontstaan?

Geboren ben ik in Duitsland, getogen in Groningen. Met twee ouders die beiden theoloog zijn, riep ik dat ik later “alles zou worden behalve theoloog.” Dat is matig gelukt…

In Groningen studeerde ik – na een jaar in de VS gewoond en gewerkt te hebben – eerst American Studies. Maar tegen de tijd dat ik mijn bachelor behaald had, wist ik dat ik theologie wilde gaan doen. Zodoende stroomde ik bij de premaster-opleiding in Amsterdam in en ben ik vervolgens aan de masteropleiding begonnen.

Deze website
Op deze site plaats ik regelmatig een verslagje, observatie of een kritische voetnoot bij mijn kronkelige weg door de wondere wereld van de theologie, richting het predikantschap en/of het onderzoek. Althans, dat is de weg die ik insla – wie weet waar die uiteindelijk uit zal komen…

 

3 gedachten over “Over mij

Voeg uw reactie toe

  1. Vandaag een mooie, eerste ontmoeting tijdens de Witte Donderdagviering waarin jij voorging. Kijk uit naar de volgende diensten. Echt een dominee (in spe).

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: