Over mij

ProfielfotoMC
© MC

Welkom op mijn weblog!

Laat ik mezelf even aan je voorstellen: mijn officiële naam is Marie Christine, misschien ken je me ook als Emsi.

Wat moet je verder weten? Ik hou van pure chocola met nootjes, de geur van versgemaaid gras en een warme kop thee tussen mijn (meestal koude) handen. Lezen doe ik graag, schrijven nog liever. Samen met mijn vriendin woon ik in het mooie Utrecht, een stad die me qua sfeer herinnert aan de streek waar ik opgroeide: Groningen.
In planten verzorgen ben ik vreselijk slecht, maar ik hou ervan om af en toe een fleurige bos bloemen op tafel te zetten. Op het strand ben ik gelukkig, liefst op een stralend koude winterdag of een stormige herfstmiddag.

Studie
Ik heb in Groningen American Studies gestudeerd en besloot tijdens mijn laatste jaar dat ik theologie wilde gaan doen, omdat ik een zekere mate van diepgang miste en graag iets wilde doen waarmee ik “iets aan de maatschappij bij zou kunnen dragen” – heerlijk idealisme!
Om tot de master toegelaten te worden, moest ik een anderhalf jaar durend premaster-traject volgen. Dat heb ik inmiddels afgerond en nu ben ik eerstejaarsstudente aan de PThU bij de master Gemeentepredikant. Dat is – nu al – een avontuurlijk pad en het zal, naar ik vermoed, alleen maar avontuurlijker worden.

Deze website
Op deze site plaats ik regelmatig een verslagje, observatie of een kritische voetnoot bij mijn kronkelige weg richting het predikantschap. Althans, dat is de weg die ik insla – wie weet waar die uiteindelijk uit zal komen…

 

3 gedachten over “Over mij

  1. Vandaag een mooie, eerste ontmoeting tijdens de Witte Donderdagviering waarin jij voorging. Kijk uit naar de volgende diensten. Echt een dominee (in spe).

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s