Screen Shot 2017-12-03 at 22.19.46

Welkom op mijn weblog!

Mijn naam is voluit Marie Christine Hansen-Couturier, misschien ken je me ook als ‘Emsi’, ‘MC’ of ‘Marie’. Ik ben 29 jaar
oud, woon in Utrecht en ben in 2016 getrouwd met mijn vrouw Isabelle. Ik ben afgestudeerd aan de Protestants Theologische Universiteit (PThU) Amsterdam (route Gemeentepredikant) en proponent voor de Protestantse Kerk Nederland (PKN).

Momenteel werk ik als promovenda (AiO) aan de PThU. In 2017 schreef ik mijn masterthesis: een feministisch-kritische beschouwing van vergeving na misbruik in het pastoraat. In mijn huidige onderzoek richt ik me op de omgang met misbruik in christelijke contexten. Hoe kijken we daar theologisch naar, en wat heeft dat met ons christelijk denken over lichamelijkheid en seksualiteit te maken? En… hoe zou het anders kunnen? 

Geboren ben ik in Duitsland, getogen in Groningen. Met twee ouders die beiden theoloog zijn, riep ik dat ik later “alles zou worden behalve theoloog.” Dat is matig gelukt…

In Groningen studeerde ik – na een jaar in de VS gewoond en gewerkt te hebben – eerst American Studies. Maar tegen de tijd dat ik mijn bachelor behaald had, wist ik dat ik theologie wilde gaan doen. Zodoende stroomde ik bij de premaster-opleiding in Amsterdam in en ben ik vervolgens aan de masteropleiding begonnen.

Deze website
Op deze site plaats ik regelmatig een verslagje, observatie of een kritische voetnoot bij mijn kronkelige weg door de wondere wereld van de theologie, het (gast)predikantschap en het onderzoek. Het is een weg die me verwondert en verbaast, en waar ik regelmatig tegen muren oploop en interessante spiegels tegenkom. Op deze site lees je hier meer over. Welkom! 

Doe mee met de conversatie

7 reacties

 1. Vandaag een mooie, eerste ontmoeting tijdens de Witte Donderdagviering waarin jij voorging. Kijk uit naar de volgende diensten. Echt een dominee (in spe).

  Like

 2. Ik luisterde mee in de Janskerk bij de doop van jullie kindje. En zonder te weten wie je was, hoorde ik iets in je stem en de woorden die je koos die me aanspraken. Leuk je een keer in Utrecht te gaan ontmoeten, dan wel naar je te luisteren als je voorgaat in de ruimte waar het licht mag komen. Groetjes Marianne

  Like

 3. Ik heb 2 diensten mogen meemaken die je als gast voor ging in de Janskerk. De laatste is al weer heel wat maanden geleden. Maar wil nog steeds mijn complimenten maken. Je komt heel fris en helder over. En je boodschap kon je telkens goed naar voren brengen. Ik vind je echt passen bij deze oecumenische kerk. Hopelijk ben je in de picture bij de zoektocht naar een nieuwe protestantse (studenten-) dominee. Er is tenminste onlangs iemand door verhuizing gestopt die deze functie bekleedde.
  Je hoeft hier niets op te zeggen. Over (eventuele) nieuwe benoemingen kun je maar beter zwijgen tot het zover is. En ik kan er altijd naast zitten.. En misschien zie jij het niet zitten. Ik zou je tenminste een hele goede vaste dominee vinden. Of anders hoop ik je als gastvoorganger nog vaker te zien!
  Groeten, Haico

  Like

 4. Ps: mijn reactie hoeft niet perse geplaatst te worden. Had het alleen nog op mijn hart..

  Like

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s